Strip Turnhout


Recensie

O’Boys 1: Het bloed van de Mississippi (Thirault & Cuzor)

Net als in zijn andere reeksen ‘Lucy’ en ‘Het meisje Van de Yukon’ pakt Thirault in deze reeks een stukje Amerikaanse geschiedenis aan. Voor deze ‘O’Boys’ situeert hij Mark Twains ‘Avonturen van Huckleberry Finn’ veertig jaar later. Maar waar Twain alles nogal eens durft te romantiseren, zet Thirault vooral de keiharde alledaagse realiteit extra in de verf. Zo is het een gortdroge, soms zelfs bloederige strip geworden, ook dankzij de inbreng van tekenaar Cuzor die alles op een passende, maar vrij klassieke manier in beeld brengt. Dat dit album bijwijlen een ode aan Jean Giraud lijkt, pakken we er graag bij.

In dit eerste album maakt Huck kennis met de negerslaaf én bluesmuzikant Charley Williams. Vanaf dat moment zijn hun levens onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit album is een degelijke en mooie ‘hertaling’ van een onverwoestbare klassieker geworden. Nu zijn we uitermate benieuwd hoe Thirault Twains magnum opus verder zal uitpuren. (MS)


Philippe Thirault & Steve Cuzor
‘O’Boys 1: Het bloed van de Mississippi’, Dargaud, 65 blz., €6,25.
****

18 October 2012, 09:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina