Strip Turnhout


Recensie

Het verbond van de opalen 4: De geschriften (Dubois & Hamm)

Met dit vierde deel komt er een einde aan de intrigerende reeks ‘Het verbond van de opalen’. Als Nostradamus enkele mensen weet te redden van een pestepidemie, geeft hij elk van hen een opaal ten geschenke. Ze moeten zweren dat zij of hun nakomelingen een geheime opdracht tot een goed einde zullen brengen.

Corbeyran is met reeksen als ‘Imago Mundi’, ‘Linkerhanden’, ‘Uchronie(s)’, maar ook ‘Bollie en Billie’ de rijzende ster binnen het recente striplandschap, maar liet zich voor deze reeks bijstaan door Nicolas Hamm. Beide heren zorgden voor een vlot verteld pseudo-historisch verhaal, waarbij – naast eerder genoemde Nostradamus – ook nog figuren als Rubens en Galilei een bijrol vervullen. Nieuwkomer Ludovic Dubois was voor ons de grootste verrassing. Met oog voor detail levert hij hier een sfeerrijke prestatie en vooral zijn karakterkoppen zijn het onthouden waard. Een tekenaar om in het oog te houden. (MS)


Eric Corbeyran, Grun
(Ludovic Dubois) & Nicolas Hamm ‘Het verbond van de opalen 4: De geschriften’, Dargaud, 56 blz., €5,75.
***

18 October 2012, 17:42 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina