Strip Turnhout


Recensie

Wayne Shelton 8: De nacht van de adelaars (Denayer & Cailleteau)

In dit  laatste deel van een tweeluik gaat snorremans Wayne Shelton achter een bende Nazi’s aan die de lans van Longinus hebben gepikt om hun Führer terug tot leven te wekken. Inderdaad, de scenarist misbruikt nog maar eens het wapen dat een Romeins centurion hanteerde om Jezus in de zij te prikken en dat we de laatste jaren al vaak in stripalbums  hebben mogen tegenkomen. Hoewel de premisse dus niet bijster origineel en nogal overdreven is, was de leeservaring door het strakke tempo van de vertelling toch niet onaangenaam. De reeks is ooit nog opgestart door Jean Van Hamme, maar Cailleteau heeft goed naar zijn leermeester gekeken en levert een al bij al spannend scenario af rond deze Bondkloon.

Toch blijft ‘Wayne Shelton’ een reeks die wat goedkoop aandoet en dat heeft deels te maken met het feit dat het hoofdpersonage niet erg beklijft, opgebouwd is uit een berg actieheldclichés en er bovendien niet erg aaibaar uitziet. Disney kreeg ooit bakken kritiek over zich heen toen ze het personage Phoebus uit ‘De klokkenluider’ van gezichtsbeharing hadden ontdaan. Misschien moet onze Wayne ook maar eens wat Gillette-mesjes bovenhalen? (MS)


Christian Denayer & Thierry Cailleteau
‘Wayne Shelton 8: De nacht van de adelaars’, Dargaud, 52 blz., €5,75.
**

18 October 2012, 17:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina