Strip Turnhout


Recensie

Wayne Shelton 8: De nacht van de adelaars (Denayer & Cailleteau)

In dit  laatste deel van een tweeluik gaat snorremans Wayne Shelton achter een bende Nazi’s aan die de lans van Longinus hebben gepikt om hun Führer terug tot leven te wekken. Inderdaad, de scenarist misbruikt nog maar eens het wapen dat een Romeins centurion hanteerde om Jezus in de zij te prikken en dat we de laatste jaren al vaak in stripalbums  hebben mogen tegenkomen. Hoewel de premisse dus niet bijster origineel en nogal overdreven is, was de leeservaring door het strakke tempo van de vertelling toch niet onaangenaam. De reeks is ooit nog opgestart door Jean Van Hamme, maar Cailleteau heeft goed naar zijn leermeester gekeken en levert een al bij al spannend scenario af rond deze Bondkloon.

Toch blijft ‘Wayne Shelton’ een reeks die wat goedkoop aandoet en dat heeft deels te maken met het feit dat het hoofdpersonage niet erg beklijft, opgebouwd is uit een berg actieheldclichés en er bovendien niet erg aaibaar uitziet. Disney kreeg ooit bakken kritiek over zich heen toen ze het personage Phoebus uit ‘De klokkenluider’ van gezichtsbeharing hadden ontdaan. Misschien moet onze Wayne ook maar eens wat Gillette-mesjes bovenhalen? (MS)


Christian Denayer & Thierry Cailleteau
‘Wayne Shelton 8: De nacht van de adelaars’, Dargaud, 52 blz., €5,75.
**

18 October 2012, 17:25 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina