Strip Turnhout


Recensie

De laatste tempelier 1: De decoder (Lalor & Khoury)

Ik moet bekennen dat ik dit album met de nodige scepsis ter hand nam toen ik de woorden ‘tempelier’ en ‘decoder’ broederlijk onder elkaar in de titel zag staan. Ik had er toen nog geen benul van dat dit album gebaseerd was op de bestseller van Raymond Khoury uit 2005 (en de bijhorende tv-film uit 2009). De tempeliers zijn nog steeds ‘hot’ (zie ook de –tig andere romans en stripreeksen) en je kunt je natuurlijk de vraag stellen wat er nog meer over deze ridderorde kan verteld worden. Dit neemt niet weg dat ik dit album met het nodige plezier gelezen heb: de personages zijn geloofwaardig, de binnenkomer is nu al een klassieker en de invalshoek is toch net weer dat beetje anders.

Tekenaar Lalor heeft er een aanvaardbare adaptatie van gemaakt die geen moment verveelt en die heel filmisch is opgebouwd. Dit album doet me zin krijgen om ook de roman eens op te snorren. Meer moet dat niet zijn… (MS)


Miguel Lalor & Raymond Khoury
‘De laatste tempelier 1: De decoder’,
Dargaud, 50 blz., €5,75.

***

18 October 2012, 17:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina