Strip Turnhout


Recensie

De laatste tempelier 1: De decoder (Lalor & Khoury)

Ik moet bekennen dat ik dit album met de nodige scepsis ter hand nam toen ik de woorden ‘tempelier’ en ‘decoder’ broederlijk onder elkaar in de titel zag staan. Ik had er toen nog geen benul van dat dit album gebaseerd was op de bestseller van Raymond Khoury uit 2005 (en de bijhorende tv-film uit 2009). De tempeliers zijn nog steeds ‘hot’ (zie ook de –tig andere romans en stripreeksen) en je kunt je natuurlijk de vraag stellen wat er nog meer over deze ridderorde kan verteld worden. Dit neemt niet weg dat ik dit album met het nodige plezier gelezen heb: de personages zijn geloofwaardig, de binnenkomer is nu al een klassieker en de invalshoek is toch net weer dat beetje anders.

Tekenaar Lalor heeft er een aanvaardbare adaptatie van gemaakt die geen moment verveelt en die heel filmisch is opgebouwd. Dit album doet me zin krijgen om ook de roman eens op te snorren. Meer moet dat niet zijn… (MS)


Miguel Lalor & Raymond Khoury
‘De laatste tempelier 1: De decoder’,
Dargaud, 50 blz., €5,75.

***

18 October 2012, 17:14 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina