Strip Turnhout


Recensie

Lena (Christin & Juillard)

De integrale uitgave ‘Lena’ bundelt twee nooit eerder in het Nederlands verschenen verhalen van de meermaals bekroonde toppers André Juillard en Pierre Christin: ‘De lange reis van Lena’ en ‘Lena en de drie vrouwen’. Over het titelpersonage komen we nooit echt veel te weten, en toch is het verhaal van deze vrouw die na een grote persoonlijke tragedie haar leven wijdt aan het leegmaken van haar hoofd en het buitensluiten van de wereld bijzonder aangrijpend. Net doordat al wat haar lief was haar is afgenomen, is de nu ongebonden Lena de ideale persoon voor de missies die ze moet uitvoeren. Wat die missies zijn, daar komt de lezer pas na verloop van tijd achter. Dit album leeft op de psychologische spanning die voortdurend vlak onder de oppervlakte zit en die net door de voor Juillard typerende koele en afstandelijke stijl intrigerend en meeslepend is. De historische omkadering, het realisme en het inzicht in de motieven achter terrorisme en de vraag naar goed en kwaad, maken deze verhalen bijzonder relevant. (AG)


Pierre Christin & André Juillard
‘Lena’,
Dargaud, 112 blz., €24,95.
****

30 October 2012, 15:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina