Strip Turnhout


Recensie

De onnoembaren: de nul-cyclus (Yann & Conrad)

Toen ‘De onnoembaren’, een wat vreemde kruising tussen The A-Team en The Marx Brothers, begin jaren ’80 hun opwachting maakten in het weekblad Robbedoes, baarde dat veel opzien. De vrij cynische kijk op het leven die in de strip ten toon werd gespreid, stond haaks op het wat olijke imago van het blad. Het zorgde voor een polemiek onder de lezers, en ook bij de uitgeverij was niet iedereen gelukkig met de strip. In die mate zelfs dat het instituut André Franquin, de tekenaar van ‘Robbedoes en Kwabbernoot’ en ‘Guust Flater’ zich geroepen voelde om in de bres te springen voor zijn jonge collega’s Yann en Conrad. Uitgeverij Dargaud heeft de voorbije jaren alle verhalen van ‘De onnoembaren’ gebundeld in vier mooie integrales. Deze laatste bundelt de twee eerste verhalen die over ‘De onnoembaren’ gemaakt werden. Het eerste verhaal was nog een voorstudie, maar met ‘Shukumei’ vonden Yann en Conrad hun eigen toon en leverden ze meteen een van de beste verhalen uit de reeks af. (TH)


Yann & Conrad
‘De onnoembaren: de nul-cyclus’,
Dargaud, 132 blz., €25.
***

29 October 2012, 10:12 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina