Strip Turnhout


Recensie

Donkere kamer (Bonin)

Met ‘Donkere kamer’ waagt tekenaar Cyril Bonin (vooral bekend van de detectivereeks ‘Fog’ op scenario van Roger Seiter) zich voor het eerst ook aan een eigen scenario. Voor deze meesterproef slaagt hij meteen met grote onderscheiding. ‘Donkere kamer’ speelt zich af in het herenhuis van de familie Dambroise in het Parijs van net voor WOI. Het bezoek van haar excentrieke tante Alma haalt de jonge Séraphine even met haar neus van tussen de boeken. Wanneer er drie schilderijen uit het huis worden gestolen, begint voor Alma, Séraphine en de rest van de familie een avontuur dat zeker even spannend is als Séraphine’s romans. Alle klassieke elementen zijn aanwezig: de butler die het misschien gedaan heeft, de verborgen schat, de politieman met oog voor het kleinste detail, en zelfs een vleugje romantiek. Dat alles overgoten met de liefde van de auteur voor het genre, en zijn speelse omgang met de clichés. Dat Bonin kan tekenen was al geweten, maar hij bewijst het hier nogmaals met een stijl die naadloos aansluit bij het verhaal en een zeer sfeervolle inkleuring. Klasse! (AG)


Cyril Bonin
‘Donkere kamer’,
Dargaud, 96 blz., Dargaud, €24,95.
****

29 October 2012, 15:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina