Strip Turnhout


Recensie

Aldebaran integraal (Leo)

De integrale uitgave van Leo’s vijfdelige cyclus’ Aldebaran’ (oorspronkelijk verschenen tussen 1994 en 1998) is voorzien van een lovend voorwoord van striplegende Moebius; dat geeft al enigszins aan wat de lezer mag verwachten. De Braziliaanse veelschrijver en –tekenaar Leo gaat echter niet, zoals Moebius, op verkenning langs de grenzen van het absurde: hij houdt het liever bij een eerder klassiek sciencefiction verhaal, waarin hij de tijd neemt om de verschillende aspecten van menselijke kolonisatie van verre planeten uit de doeken te doen. Daarbij worden de hoofdpersonages niet alleen geconfronteerd met de vreemde flora en vooral fauna (de bizarre monsters zijn niet altijd even overtuigend), maar ook met zichzelf: is de mens niet het wreedste dier van allemaal? Het tekenwerk is eerder vlak en weinig sprekend, en het verhaal bevat regelmatig scènes die niet helemaal overtuigen. Los daarvan is dit een degelijk opgebouwd verhaal met voldoende spanning, dat liefhebbers van het genre zeker zal bekoren. Dankzij deze integrale uitgave kan de lezer zich ook meteen helemaal in deze eerste cyclus van ‘De werelden van Aldebaran’ onderdompelen. (AG)


Leo
‘Aldebaran integraal’,
Dargaud, 256 blz., €29,95.
***

25 October 2012, 11:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina