Strip Turnhout


Recensie

Pin-Up Integraal Cyclus 1 (Berthet & Yann)

Ballon Media zet in op integrale uitgaven van enkele klassieke reeksen uit hun fonds. Van ‘Pin-Up’ werden de drie eerste cycli elk in een nieuwe uitgave gestopt. In de eerste cyclus maken we opnieuw kennis met de mix van nostalgische romantiek en harde oorlogsfeiten. Het verhaal van soldaat Joe en zijn achtergebleven vriendin Dottie die een metamorfose ondergaat tot het model van pin-up Poison Ivy, blijft ook 15 jaar na verschijning nog fris en aangenaam weglezen.

Voor Philippe Berthet en Yann blijft ‘Pin-Up’ één van hun beste creaties, die mooi aansluit bij de sterke punten van beide auteurs. Ze keren om de zoveel jaar terug naar hun eerste gezamenlijke creatie, en elk nieuw deel in de reeks blijft tot hun beste werk behoren. (MB)


Philippe Berthet & Yann
‘Pin-Up Integraal Cyclus 1’,
Dargaud, 164 blz., €29.
****

25 October 2012, 10:18 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina