Strip Turnhout


Recensie

De wet van de Kanun 1: Bloedschuld (Manini & Chevereau)

Met ‘De wet van de Kanun’ wordt eigenlijk de bloedwraak bedoeld die in een niet zo ver verleden nog een prominente rol speelde bij bepaalde Albanese bevolkingsgroepen. Hoewel we er in dit eerste album  al na een tiental bladzijden mee te maken krijgen, draait het verhaal toch vooral rond de ontluikende vriendschap tussen de weesjongen Leka en de dochter van de dorpsdokter, Sose. Leka zit onder de knoet van zijn tirannieke en criminele oom Nikita en doet allerlei pogingen om aan zijn armoedig leventje te ontsnappen. Het rauwe verhaal wordt heel trefzeker verteld en de karaktertekening van de belangrijkste personages is zo genuanceerd opgebouwd dat je hen al snel als een vriend (of vijand) des huizes beschouwt.

Met een tekenstijl en inkleuring die wat aan die van Hermann doet denken, lijkt het of het album al een tijdje een vaste plaats in je boekenkast had. (MS)


Jack Manini & Michel Chevereau,
’De wet van de Kanun 1: Bloedschuld’, Daedalus, 48 blz., € 15,95.
****

12 October 2012, 15:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina