Strip Turnhout


Recensie

De wet van de 12 tafelen: eerste deel (Corbeyran, Defali & Pérubros)

In dit album krijgen we een hernieuwde kennismaking met de moderne heks Affodil, die vroeger nog haar eigen reeks had (2 delen zijn uitgegeven bij Talent).

Ze wordt gecontacteerd door een dame die geplaagd wordt door wel heel realistische nachtmerries. Als die vrouw even later dood wordt teruggevonden, gaat de bal vanzelfsprekend aan het rollen. De verhalencyclus speelt zich af over een heel jaar en in dit eerste boek krijgen we de maanden januari en februari voorgeschoteld. De reeks krijgt zo een soort van real-time-effect  mee dat sinds tv-series als ‘24’ bij veel mensen op de nodige bijval kan rekenen.  Dit is niet de enige link die we met de televisie kunnen maken. Zo deed het opzet van dit album ons wel heel erg denken aan ‘Buffy, the vampire slayer’, hoewel er door het verschijnen van satanische sektes en woeste commando-eenheden een actuelere toets aan gegeven werd. Het album eindigt met een cliffhanger van formaat en wordt vervolgd in de overige vijf delen van de reeks. (MS)


Corbeyran, Defali & Pérubros,
‘De wet van de 12 tafelen: eerste deel’, Daedalus, 64 blz., €15,95
***

12 October 2012, 14:43 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina