Strip Turnhout


Recensie

De Roos en het Kruis 1: De Broederschap (Jarry, Richemond, Critone & Pieri)

De eeuwige strijd tussen Goed en Kwaad wordt in ‘De Roos en het Kruis’ opgediend als ‘het streven naar de ultieme kennis’, maar in feite gaat het om wie er als eerste in slaagt onedele metalen in goud om te zetten. De jongeman Johann blijkt al van kleinsaf de gave in zich te hebben om een groots alchemist te worden. Wanneer het betweterige knaapje naar de grote stad wordt gestuurd om bij een apotheker in de leer te gaan, wordt hij de speelbal van hogere krachten die zijn talenten voor zich willen winnen.

Het eerste album uit deze reeks leest bijzonder vlot en is verrassend gelaagd. Zo is het lang niet duidelijk aan welke kant de voornaamste protagonisten precies staan, waardoor er een zekere spanning over het hele boek hangt. Al goochelen de auteurs om de haverklap met paranormale krachten, toch blijft het binnen de perken. Gecombineerd met een portie actie, puik tekenwerk en een sfeervolle inkleuring is het een onderhoudende strip om even lekker mee onderuit te zakken. (HO)


Jarry, Richemond, Critone & Pieri:
‘De Roos en het Kruis 1: De Broederschap’, Daedalus, 48 blz., € 15,95.
***

15 October 2012, 11:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina