Strip Turnhout


Recensie

Lincoln 4: Strafkamp (Jouvray)

Als twee broers samen met een van hun vrouwen een strip maken, bestaat het risico dat het een onderonsje wordt, zeker in de moeilijke discipline van de humor. Olivier (scenario), Jérôme (tekeningen), en Anne-Claire (inkleuring) Jouvray bewijzen dat het ook anders kan met ‘Lincoln’, een scheve western, te omschrijven als “een surrealistische schelmenroman”. Hun verwantschap creëert een leuke synergie die enkel verstokte zuurpruimen niet zal meezuigen.

De titelfiguur heeft het niet onder de markt. Als zoon van een alcoholverslaafde hoer heeft hij lak aan alles, en wanneer hij zijn gezond verstand gebruikt om zich door het leven te worstelen, proberen God en de Duivel – allebei vermomd als zwervers – hem elk voor hun parochie te winnen. In ‘Strafkamp’ is God weer aan zet, en hij laat Lincoln eerst nog eens goed afzien voor Hij een beroep op hem doet. (KVR)


Jouvray, Jouvray, & Jouvray
‘Lincoln 4: Strafkamp’, Daedalus, 48 blz., €7.95.
***

16 October 2012, 18:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina