Strip Turnhout


Recensie

De zang van de vampiers (seizoen 1 en 2) (Corbeyran & Guérineau)

Uitgeverij Daedalus heeft met deze ‘Zang van de vampiers’ nog maar eens een goedlopende reeks uit de grabbelton van wijlen uitgeverij Talent opgediept en gooide naast het tweede seizoen (dat nog nooit in het Nederlands verscheen) ook een heruitgave van seizoen 1 op de markt. Door voor de nieuwe covers te kiezen (uitgeverij Delcourt zorgde enkele jaren geleden zelf ook voor een Franse herdruk) komt de reeks nog meer tot zijn recht.

In tegenstelling tot andere vampierenreeksen zoals ‘De prins van de nacht’ van Swolfs of ‘De Aasgieren’ van Marini en Dufaux, waar de bloedzuigers een prominente rol in de –euh – spotlights vervullen, blijven ze hier op de achtergrond, zodat geleidelijk aan de spanning opgebouwd wordt.

Daedalus heeft ondertussen deze twee seizoenen (opnieuw) tot bij de stripboer gebracht en startte ook met het uitgeven van een derde reeks. Laat maar komen die hap. Saignant graag! (MS)


Eric Corbeyran & Richard Guérineau
‘De zang van de vampiers (seizoen 1 en 2)’, Daedalus, 48 blz. , €7,95.
***

18 October 2012, 11:17 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina