Strip Turnhout


Recensie

Aquablue 1 – 3 (Cailleteau & Vatine)

Deze reeks lag al even in onze stripkast, maar aangezien Daedalus voor de zoveelste keer de puinhopen van uitgeverij Talent lijkt op te ruimen en interessante reeksen opnieuw op de markt brengt, willen we ze toch even voor het voetlicht plaatsen. Hoewel het eerste deel al uit 1988 dateert (en de titel wel wat doet denken aan een zoveelste variëteit van AXE), blijkt deze reeks nog niks aan spankracht ingeboet te hebben.

Hoofdpersonage Nao komt na een ruimteschipbreuk terecht op de waterplaneet Aquablue en wordt als een nieuwe Messias verwelkomd door de lokale (blauwe) bevolking. Jammer genoeg wordt dit paradijsje al snel lijdend voorwerp van meedogenloze projectontwikkelaars van de planeet aarde.

De onderhuidse kritiek van scenarist Cailleteau op onder meer het Europese ecologische wanbeleid van de laatste twee decennia is anno 2009 jammer genoeg nog brandend actueel. We kunnen dus alleen maar toejuichen dat Daedalus ervoor gekozen heeft om de volledige reeks op de markt te gooien. Alle bee(s)tjes helpen, zeker? (MS)


Thierry Cailleteau & Olivier Vatine
‘Aquablue 1 – 3’, Daedalus, 48 blz., €7,95 per deel.
****

18 October 2012, 10:45 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina