Strip Turnhout


Recensie

Legende 3: De grote klopjacht (Swolfs)

Na twee jaar van bloed, zweet en tranen heeft de jonge uitgeverij Daedalus eindelijk een bestseller in handen. Bij het ter perse gaan waren de meeste exemplaren van deze ‘Legende’ (inclusief de luxe verzamelbox met de drie delen) al de deur uit. Terecht, want dit grootse, klassiek opgebouwde ridderepos verdient ook een groot publiek. Denk aan een Arthur meets Robin Hood meets Thorgal. Even zag het ernaar uit dat ook deze ‘Legende’ geen Nederlandse vertaling meer zou krijgen, maar Daedalus nam dan toch deze reeks over van Talent (Blitz Millennium) en koos duidelijk voor de tabula rasa, aangezien er voor een totaal nieuwe vertaling geopteerd werd. Zo kregen de eerste twee albums nieuwe titels en werden sommige personages zelfs voorzien van nieuwe namen, iets wat hier toch regelmatig voor de nodige verwarring zorgde.

Swolfs is op alle gebieden in grote doen en overstijgt met deze reeks moeiteloos zijn westernverhalen rond ‘Durango’ en zijn vampierenserie ‘De prins van de nacht’. (MS)


Yves Swolfs
‘Legende 3: De grote klopjacht’, Daedalus, 48 blz., €15,95.
****

17 October 2012, 10:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina