Strip Turnhout


Recensie

De sponzenkoopman (Baudoin & Vargas)

Toen de Franse uitgeverij Viviane Hamy in 2000 tien jaar bestond, werd om een en ander te vieren aan thrillerschrijfster Fred Vargas, de populairste auteur uit het fonds, gevraagd om een scenario te schrijven voor striptekenaar Edmond Baudoin. Het resulteerde in het mooie ‘De vier stromen’, een boek dat in 2001 de prijs voor het beste scenario won op het festival van Angoulême.

Tien jaar later is er de korte stripnovelle ‘De sponzenkoopman’, een bewerking van een kortverhaal van Vargas. Als vanouds kiest Baudoin ook hier voor expressionistisch zwart-wit om dit verhaal vorm te geven. Het is het verhaal van een landloper die sponzen verkoopt, en zich plots getuige weet van een moordaanslag. Aan de inspecteur van de politie om hem zo ver te krijgen hem te vertellen wat hij weet. (tho)


Edmond Baudoin & Fred Vargas
De sponzenkoopman, Sherpa,
geen paginering,  €14,95.
***

29 October 2012, 14:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina