Strip Turnhout


Recensie

De sponzenkoopman (Baudoin & Vargas)

Toen de Franse uitgeverij Viviane Hamy in 2000 tien jaar bestond, werd om een en ander te vieren aan thrillerschrijfster Fred Vargas, de populairste auteur uit het fonds, gevraagd om een scenario te schrijven voor striptekenaar Edmond Baudoin. Het resulteerde in het mooie ‘De vier stromen’, een boek dat in 2001 de prijs voor het beste scenario won op het festival van Angoulême.

Tien jaar later is er de korte stripnovelle ‘De sponzenkoopman’, een bewerking van een kortverhaal van Vargas. Als vanouds kiest Baudoin ook hier voor expressionistisch zwart-wit om dit verhaal vorm te geven. Het is het verhaal van een landloper die sponzen verkoopt, en zich plots getuige weet van een moordaanslag. Aan de inspecteur van de politie om hem zo ver te krijgen hem te vertellen wat hij weet. (tho)


Edmond Baudoin & Fred Vargas
De sponzenkoopman, Sherpa,
geen paginering,  €14,95.
***

29 October 2012, 14:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina