Strip Turnhout


Recensie

Nakara 1: Heks (Boisserie & Rollin)

Boisserie heeft zijn job als kinesitherapeut opgegeven om zich voltijds aan het schrijven van stripscenario’s te kunnen wijden. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn! De man heeft met ‘Kruis van Cazenac’, ‘Dantes’ en ‘Reiziger’ al minstens drie uiteenlopende, maar beklijvende reeksen op zijn naam staan. We vrezen er een beetje voor of deze ‘Nakara’ ook in dit illustere rijtje gaat passen, ook al willen we de reeks voorlopig nog het voordeel van de twijfel geven. Het is zo’n serie die bijvoorbeeld ook perfect in de portfolio ‘Zwarte loge’ van Glénat had kunnen passen. (De originele Franse versie wordt trouwens door deze laatste uitgeverij gepubliceerd.) Denk dus: esoterie, wapengekletter en een vleugje functioneel naakt.

Met tekenaar Rollin hebben we zo wat een haat-liefdeverhouding. Net zoals in ‘Schimmenspel’ en de ‘Fleury-Nadals’ is zijn werk rechttoe-rechtaan, maar stel je je toch de vraag of de reeks niet beter tot zijn recht zou komen met een Stalner, Swolfs of Jarbinet aan de tekentafel. (MS)


Pierre Boisserie & Lucien Rollin
‘Nakara 1: Heks’,
Medusa, 48 blz., €16,95.
***

23 October 2012, 17:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina