Strip Turnhout


Recensie

Nakara 1: Heks (Boisserie & Rollin)

Boisserie heeft zijn job als kinesitherapeut opgegeven om zich voltijds aan het schrijven van stripscenario’s te kunnen wijden. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn! De man heeft met ‘Kruis van Cazenac’, ‘Dantes’ en ‘Reiziger’ al minstens drie uiteenlopende, maar beklijvende reeksen op zijn naam staan. We vrezen er een beetje voor of deze ‘Nakara’ ook in dit illustere rijtje gaat passen, ook al willen we de reeks voorlopig nog het voordeel van de twijfel geven. Het is zo’n serie die bijvoorbeeld ook perfect in de portfolio ‘Zwarte loge’ van Glénat had kunnen passen. (De originele Franse versie wordt trouwens door deze laatste uitgeverij gepubliceerd.) Denk dus: esoterie, wapengekletter en een vleugje functioneel naakt.

Met tekenaar Rollin hebben we zo wat een haat-liefdeverhouding. Net zoals in ‘Schimmenspel’ en de ‘Fleury-Nadals’ is zijn werk rechttoe-rechtaan, maar stel je je toch de vraag of de reeks niet beter tot zijn recht zou komen met een Stalner, Swolfs of Jarbinet aan de tekentafel. (MS)


Pierre Boisserie & Lucien Rollin
‘Nakara 1: Heks’,
Medusa, 48 blz., €16,95.
***

23 October 2012, 17:32 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina