Strip Turnhout


Recensie

Piratenvlag 1: Schuim en bloed (Bingono & Corbeyran)

De auteurs van dit album zijn niet de minsten. Tekenaar Bingono werd al uitgekozen door Benoît ‘Canardo’ Sokal om diens intrigerende ‘Paradise’ vorm te geven en Corbeyran leverde al heel wat scenario’s af voor goedlopende reeksen als ‘De zang van de vampiers’, ‘De wet van de 12 tafelen’, ‘XIII Mystery’ en zelfs ‘Bollie en Billie’, dit na de dood van Roba.

Een samenwerking tussen die twee epigonen zou dus wel eens vuurwerk kunnen opleveren… Gebeurt dit ook? Ja en nee… Hoewel het verhaal voortdendert als de Jolly Roger met een dubbele turbomotor, slaagt Corbeyran er niet helemaal in om de piratenclichés te – euhm – omzeilen en zet hij zijn personages nogal eendimensionaal neer: de lepe kapitein, de obligate boerse dommekracht, een hitsige lesbienne… We hebben het allemaal al eens een keertje te veel gelezen. Gelukkig gaat hij hierbij zo over the top dat het net weer plezant wordt. Bingono brengt alles heel trefzeker in beeld en overdrijft ook lekker in de bloederige scènes.

Als uw neefje nog eens smeekt om een of ander ‘Piet Piraat’-accessoire, duw hem dan deze ‘Piratenvlag’ onder de neus. Wedden dat hij zijn Scheve Schuit aan bakboord laat liggen? (MS)


Brice Bingono & Eric Corbeyran
‘Piratenvlag 1: Schuim en bloed’,
Medusa, 48 blz., €16,95.
****

23 October 2012, 17:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina