Strip Turnhout


Recensie

Piratenvlag 1: Schuim en bloed (Bingono & Corbeyran)

De auteurs van dit album zijn niet de minsten. Tekenaar Bingono werd al uitgekozen door Benoît ‘Canardo’ Sokal om diens intrigerende ‘Paradise’ vorm te geven en Corbeyran leverde al heel wat scenario’s af voor goedlopende reeksen als ‘De zang van de vampiers’, ‘De wet van de 12 tafelen’, ‘XIII Mystery’ en zelfs ‘Bollie en Billie’, dit na de dood van Roba.

Een samenwerking tussen die twee epigonen zou dus wel eens vuurwerk kunnen opleveren… Gebeurt dit ook? Ja en nee… Hoewel het verhaal voortdendert als de Jolly Roger met een dubbele turbomotor, slaagt Corbeyran er niet helemaal in om de piratenclichés te – euhm – omzeilen en zet hij zijn personages nogal eendimensionaal neer: de lepe kapitein, de obligate boerse dommekracht, een hitsige lesbienne… We hebben het allemaal al eens een keertje te veel gelezen. Gelukkig gaat hij hierbij zo over the top dat het net weer plezant wordt. Bingono brengt alles heel trefzeker in beeld en overdrijft ook lekker in de bloederige scènes.

Als uw neefje nog eens smeekt om een of ander ‘Piet Piraat’-accessoire, duw hem dan deze ‘Piratenvlag’ onder de neus. Wedden dat hij zijn Scheve Schuit aan bakboord laat liggen? (MS)


Brice Bingono & Eric Corbeyran
‘Piratenvlag 1: Schuim en bloed’,
Medusa, 48 blz., €16,95.
****

23 October 2012, 17:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina