Strip Turnhout


Recensie

Ik, draak 1: Het einde van de wording (Giménez)

Een overdosis fantasy, ridders, zwaardgevechten, draken … het kan allemaal niet op in deze ‘Ik, draak’. In het recente verleden kregen we al vergelijkbare albums van Bec (‘Duisternis’) en Ange (‘Marie der draken’) voorgeschoteld. Voorlopig kan deze er ook nog wel bij, ook al is het gevaar voor een drakenoverkill niet denkbeeldig. Nu, Giménez is natuurlijk niet de eerste de beste. Zo stond de man mee aan de wieg van Jodorowsky’s ‘Metabaronnen’ en maakte hij in zijn eentje ‘De 4de kracht’, dat ook (her)uitgegeven werd bij Medusa. Tekenen kan deze Argentijn nog steeds, zijn verhaaltje deed ons net iets te veel aan ‘De klaagzang van de verloren gewesten’ of ‘Legende’ denken. Toch zitten er minstens nog twee extra delen in de pijplijn en worden er nu al meerdere verhalencycli aangekondigd. Dit album verscheen ook in een luxe-editie met alternatieve cover en 16 pagina’s extra materiaal. (MS)


Juan Giménez
‘Ik, draak 1: Het einde van de wording’,
Medusa, 56 blz., €16,95.
***

30 October 2012, 16:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina