Strip Turnhout


Recensie

Ik, draak 1: Het einde van de wording (Giménez)

Een overdosis fantasy, ridders, zwaardgevechten, draken … het kan allemaal niet op in deze ‘Ik, draak’. In het recente verleden kregen we al vergelijkbare albums van Bec (‘Duisternis’) en Ange (‘Marie der draken’) voorgeschoteld. Voorlopig kan deze er ook nog wel bij, ook al is het gevaar voor een drakenoverkill niet denkbeeldig. Nu, Giménez is natuurlijk niet de eerste de beste. Zo stond de man mee aan de wieg van Jodorowsky’s ‘Metabaronnen’ en maakte hij in zijn eentje ‘De 4de kracht’, dat ook (her)uitgegeven werd bij Medusa. Tekenen kan deze Argentijn nog steeds, zijn verhaaltje deed ons net iets te veel aan ‘De klaagzang van de verloren gewesten’ of ‘Legende’ denken. Toch zitten er minstens nog twee extra delen in de pijplijn en worden er nu al meerdere verhalencycli aangekondigd. Dit album verscheen ook in een luxe-editie met alternatieve cover en 16 pagina’s extra materiaal. (MS)


Juan Giménez
‘Ik, draak 1: Het einde van de wording’,
Medusa, 56 blz., €16,95.
***

30 October 2012, 16:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina