Strip Turnhout


Recensie

Binnenskamers (Enthoven)

In 2010 studeerde Tim Enthoven af aan de Design Academy Eindhoven, met als afstudeerwerk het beeldverhaal ‘Binnenskamers’. Hij kon terecht bij de Antwerpse uitgeverij Bries voor het publiceren van dit project. Hoofdpersonage Tim leeft teruggetrokken, ver weg van alles en iedereen. Op school hebben ze hem al een tijd niet meer gezien en elke dag verlaat hij zijn appartement enkel om eten te halen bij restaurant Li’s Garden. Dit strakke ritme van volgehouden isolatie wordt verbroken wanneer Tim op een feestje waar hij toevallig belandt, een meisje leert kennen.

De auteur trekt de structuur van Tim door in de indeling van de pagina’s. De grootte van figuren en cadrering volgen de emoties van het hoofdpersonage. Het is indrukwekkend om te zien hoe Enthoven als een doorgewinterde professional speelt met de conventies van het genre en ook in zijn teksten de juiste toon vat. Beeld en tekst vormen dan ook een perfect geheel. Het is duidelijk dat de auteur van opleiding een ontwerper is. Toch belet dat niet dat ‘Binnenskamers’ ook inhoudelijk een pakkend verhaal te bieden heeft. ‘Binnenskamers’ is het ontdekken meer dan waard en het debuut van een talent waarvan we hopelijk nog veel meer verhalen mogen verwachten. (MB)


Tim Enthoven
‘Binnenskamers’, Bries, 102 blz., €24,50.
****

30 October 2012, 15:33 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina