Strip Turnhout


Recensie

Strips uit Gelderland (diversen)

Deze verzorgde verzamelbundel wil een overzicht bieden van stripmakers die actief zijn in de Nederlandse provincie Gelderland. En dat blijkt nogal mee te vallen. Zowel naar aantal als naar gemiddelde kwaliteit. Gevestigde namen (Jan Dirk Barreveld, Patty Klein, Hanco Kolk, Gerard Leever of Mark Retera doen met een beetje geluk een belletje bij u rinkelen) staan  naast jong, aanstormend of minder bekend talent. Zo’n staalkaart in boekvorm heeft natuurlijk ook nadelen. Door de grote diversiteit van het aanbod levert een selectie als deze vaak een nogal wispelturig en ongelijk boek op. Gelukkig houdt de vrij speelse vormgeving het geheel bij mekaar. (ZS)


Diversen
‘Strips uit Gelderland’, Hildebrand Comix & Strips in Gelderland, 126 blz., €14,95.
**

18 October 2012, 17:53 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina