Strip Turnhout


Boekenbeurs 2012 opent morgen de deuren

Morgen 31 oktober 2012 gaat in Antwerp Expo de Boekenbeurs van start: een boekenfeest dat jaarlijks tienduizenden bezoekers aantrekt. Hoewel er aan strips (jammer genoeg) geen themadag gewijd wordt, valt er voor de stripliefhebber toch heel wat te ontdekken en te beleven. Zo stellen niet alleen een aantal belangrijke stripuitgeverijen maar ook enkele stripspeciaalzaken graag de nieuwe oogst aan u voor. Uiteraard zullen ook een heel aantal stripauteurs en tekenaars op de Boekenbeurs aanwezig zijn.

Een van de grote namen is de Duitse tekenaar en scenarist Andreas. Hij is onder meer bekend van de reeksen Capricornus en Rork en van de oneshots De grot der herinnering en Quintos. Andreas zal op donderdag 1 november aanwezig zijn op de Boekenbeurs. Op donderdag 8 november is de Fransman Emmanuel Guibert aan de beurt. Hij praat in ‘Het uur van de literatuur’ over De oorlog van Alan, zijn graphic novel-reeks die zich afspeelt tijdens WO II, en over De fotograaf, een drieluik over een fotograaf die samen met Artsen zonder Grenzen door Afghanistan reist.

Voor het luchtigere werk zorgen onder meer Urbanus en Jan Bosschaert. Naar aanleiding van hun reeks De geverniste vernepelingskes – waarvan het zevende album enkele weken geleden verscheen – wordt de stand van WPG Uitgevers op 1 november uitgerust met een mysterieus ‘Vernepelingskeskot’. De signeersessie van het auteursduo wordt in stijl geopend door Lesley-Ann Poppe, en bezoekers maken kans op een exclusieve portrettekening van de hand van Jan Bosschaert.

Talrijke andere Belgische en Nederlandse stripmakers zullen op de Boekenbeurs signeren. Steven Dupré, Philip Pacquet, llah, Hermann, Joost Swarte, Judith Vanistendael, Charel Cambré en Ken Broeders zijn maar enkele van de namen die (letterlijk!) present tekenen. Het volledige programma met alle activiteiten, auteursbezoeken en signeersessies is te vinden op de website van de Boekenbeurs.

30 October 2012, 16:37 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina