Strip Turnhout


Jerome K.J. Bloks en Billy Bob in de kijker bij Brüsel

Nu vrijdag 5 oktober 2012 verschijnt de Franstalige uitgave van alweer het 23ste album rond privédetective Jerome K. J. Bloks. Het album krijgt (zowel in het Frans als in het Nederlands) de titel Post Mortem mee. Naar aanleiding van het nieuwe album loopt van 4 oktober tot 2 november een retrospectieve rond de reeks in de Brusselse stripwinkel/-galerij Brüsel. Die tentoonstelling bevat naast 15 originele platen uit het nieuwe album ook een twintigtal platen uit eerdere verhalen. Scenarist en tekenaar Alain Dodier zal bij de vernissage van de expo aanwezig zijn voor een gesprek en een signeersessie.

In Post Mortem komt de sympathieke detective voor een nieuwe uitdaging te staan. Iemand blijkt immers misbruik te maken van het biechtgeheim om bezwarende informatie over mensen te verzamelen en ze vervolgens af te persen. Het is aan Jerome K. J. Bloks om uit te zoeken wie hier achter zit. De Nederlandse uitgave van het nieuwe album verschijnt op 14 november. In afwachting zijn op de website van uitgeverij Dupuis al enkele pagina’s terug te vinden.

Alain Dodier is niet de enige auteur die deze week bij Brüsel in de bloemetjes wordt gezet. Vanavond wordt er de albumuitgave van Nix’s Billy Bob voorgesteld, een verzameling avonturen van de eeuwige aspirant cowboy die ook wel omschreven wordt als het Amerikaanse broertje van de gestoorde tweelingzusjes Kinky en Cosy. Het boek verschijnt bij Blloan, in hardcover met een pluchen omslag die allicht aaibaarder is dan de grappen binnenin. De toon wordt vanavond alvast gezet met een workshop ‘Hoe knal ik een Indiaan af?’, gevolgd door een signeersessie. Het album verschijnt begin november ook in het Frans.

2 October 2012, 16:21 admin

Anima filmfestival 2020

22 February 2020, 09:40 Roel

9 Leuvense jongeren presenteren kortstrip in boek

12 February 2020, 20:59 Roel

Jeroen Janssen presenteert: ‘Spreekwoorden uit Rwanda’

10 February 2020, 14:39 Roel

Save the date: Grafixx Extd. 4

8 February 2020, 11:31 Roel

Hec Leemans, 50 jaar kampioen

29 January 2020, 18:01 Roel

Pirana overleden

20 January 2020, 20:51 Roel

Expo Simon Spruyt: De tempel ontheiligd

15 January 2020, 19:58 Roel


Het Lam Gods – Bewonderd en gestolen

2 February 2020, 20:39 Roel

Parijse primeur: standbeeld van René Goscinny

22 January 2020, 12:58 Roel

Tip: Festival van het geschreven woord

16 January 2020, 11:24 Roel

Welke toekomst voor het Belgisch StripCentrum?

13 January 2020, 20:57 Roel

Doorstart in 2020 voor Comics Station Antwerp

24 December 2019, 11:40 Roel
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina