Strip Turnhout


Recensie

Eden Hôtel 1: Ernesto (Gabriel Ippóliti en Diego Agrimbau)

Eden Hôtel is – ook vandaag nog – een schitterend gebouw in Cordoba, Argentinië.  In de nazitijd was het eigendom van een Hitlergezind koppel, en werden er plannen gesmeed voor een invasie van de Duitse troepen. De vader van Che Guevara was in dezelfde periode actief in een plaatselijke verzetsbeweging. Voor de auteurs was dat voldoende aanleiding om feit en fictie te vermengen: de idee voor een op historie gebaseerde strip was geboren. In het eerste deel leren we de omgeving kennen, en spelen de vader en zijn jonge bondgenote (die ook de verteller is) de hoofdrollen. We zien de kwajongen-met-astma Ernesto opgroeien en zijn opwachting maken voor het grotere werk.
Het verhaal is sterk: spionage en verzet, gewetenloze wapenhandelaren, de vechtjassen van de Hitlerjugend, je leest door. En het is een mooie strip geworden. De tekeningen zijn zonder meer schitterend, de inkleuring met de donker-getemperde tinten roept vanaf het begin de juiste sfeer op. Hoe jammer dat dat visuele effect geweld wordt aangedaan middels lelijke, hoekige, helderwitte cementblokken tekst. En de dialogen die daarin staan hadden ook wat soepeler gemogen. (IV)

Gabriel Ippóliti en Diego Agrimbau                                                                                                                      
‘Eden Hôtel 1: Ernesto’,
Casterman, 80 blz., €14,95.

***

18 April 2013, 09:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina