Strip Turnhout


Recensie

De Korf (Charles Burns)


Toen het eerste deel van de trilogie ‘X’ verscheen, verzekerde Charles Burns ons nog dat in deel twee alles veel duidelijker zou worden. Nu dat tweede deel, ‘De korf’, in de boekhandel ligt, weten we dat dat slechts ten dele waar is. Het boek roept namelijk minstens evenveel nieuwe vragen op als dat er oude beantwoord worden. Wie dus wil weten of Burns alle bizarre verhaallijnen aan mekaar geknoopt krijgt, zal moeten wachten op het afsluitende deel van deze bizarre, surrealistische trilogie, die zich inschrijft in het universum van William Burroughs, Hergé en David Lynch. ‘De korf’, uitgevoerd in Burns even heldere als herkenbare tekenstijl, is de weirdste strip die we in lang gelezen hebben. Maar we lazen hem wel met ingehouden adem. Een weergaloze trip die het midden houdt tussen horror, sciencefiction, psychologisch drama, avonturenstrip en pulproman. (TH)

Charles Burns

‘De korf’, Oog&Blik/De Bezige Bij, 56 blz., €21,95.

****

29 April 2013, 17:20 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina