Strip Turnhout


Recensie

Smile (Raina Telgemeier)


Wat is er als pubermeisje erger dan een beugel moeten dragen? Een beugel dragen én je bovenste snijtanden kwijt zijn. Het overkwam Raina Telgemeier, die twintig jaar na datum haar verhaal doet over haar lange lijdensweg na een valpartij. De titel is dan ook enigszins ironisch op te vatten, al wordt het nooit een en al kommer en kwel. Zelfs al krijgt ze zoals wellicht elke tiener af te rekenen met vervelende klasgenoten en een frustrerende zoektocht naar een partner.
Telgemeier weet in haar terugblik de zaken te relativeren zonder er lacherig over te doen. Je merkt dat het geschreven is door iemand die de situatie nu toch iets anders inschat dan toen, waardoor het boek genietbaar is voor zowel wie nu door puberleed getroffen is, als voor wie zich nog iets uit die periode herinnert. (WLE)

Raina Telgemeier

‘Smile’, Silvester Strips, 214 blz., €19,95.
***

30 April 2013, 09:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina