Strip Turnhout


Recensie

Smile (Raina Telgemeier)


Wat is er als pubermeisje erger dan een beugel moeten dragen? Een beugel dragen én je bovenste snijtanden kwijt zijn. Het overkwam Raina Telgemeier, die twintig jaar na datum haar verhaal doet over haar lange lijdensweg na een valpartij. De titel is dan ook enigszins ironisch op te vatten, al wordt het nooit een en al kommer en kwel. Zelfs al krijgt ze zoals wellicht elke tiener af te rekenen met vervelende klasgenoten en een frustrerende zoektocht naar een partner.
Telgemeier weet in haar terugblik de zaken te relativeren zonder er lacherig over te doen. Je merkt dat het geschreven is door iemand die de situatie nu toch iets anders inschat dan toen, waardoor het boek genietbaar is voor zowel wie nu door puberleed getroffen is, als voor wie zich nog iets uit die periode herinnert. (WLE)

Raina Telgemeier

‘Smile’, Silvester Strips, 214 blz., €19,95.
***

30 April 2013, 09:22 admin
Sluit

Stripgids Nummer 4!

Over het slijk der aarde, de winnaar van de Bronzen Adhemar, strips uit Quebec en een dik katern over Ephameron en Grafixx.

En nummer 4 is nog dikker dan nummer 3. Vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina