Strip Turnhout


Recensie

Het vel van de beer (Oriol & Zidrou)

De maffiabaas die graag bloedvlekken op zijn witte pak maakt, de brave hoer, de schuchtere puber en de oude man die weemoedig terugblikt: voor originele personages hoef je ‘Het vel van de beer’ niet te lezen. De manier waarop ze tot leven worden gebracht, maakt het boek echter tot een voltreffer.
Don Palermo vertelt aan zijn jonge dorpsgenoot Amadeo het verhaal van toen hij eind jaren twintig in de VS met maffiabaas Don Pomodoro optrok. Dat er zoveel tijd tussen de feiten en het vertellen zit, noopt je er als lezer toe de feiten met een korrel zout te nemen – na zoveel jaar vergeet je  wel eens een nuance. Daarom hoef je niet aan de verhalen van Don Palermo te twijfelen, maar wel voorbij de clichés te kijken.
Zidrou en Oriol geven voldoende details over de gebeurtenissen, maar laten op meesterlijke wijze voldoende ruimte voor interpretatie. (WLE)

Oriol & Zidrou
‘Het vel van de beer’,
Blloan/Ballon Media, 64 blz., €14,95.
****

18 April 2013, 09:03 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina