Strip Turnhout


Recensie

De laatste van de Schoenfelds 2: De liefde van Fanny (Cédric Hervan, Jean-Claude Bartoll & Agnès Barrat)

In 2009 waren we wel gecharmeerd door het eerste deel van deze familiekroniek. Een jonge schrijver die begint te snuisteren in zijn familiegeschiedenis en zo wat deksels van doofpotten rukt, spreekt nu eenmaal altijd tot de verbeelding. We keken dan ook vol verwachting uit naar dit tweede deel en waren benieuwd naar de afwikkeling van de plot. Jammer genoeg pakt de mayonaise deze keer totaal niet. Het lijkt wel of tekenaar Hervan alleen een synopsis en geen uitgewerkt scenario toegestuurd kreeg: rare tijdsprongen, ongeloofwaardige karaktertekeningen en vreemde bochten in het verhaal lieten ons wat verweesd achter. Was dit misschien oorspronkelijk als een trilogie bedoeld, maar moest het nu noodgedwongen in twee albums afgehaspeld worden? We zullen het waarschijnlijk nooit weten. Het wat voorspelbare einde is gelukkig ook happy geworden, maar dat is een schrale troost…(MS)


Cédric Hervan, Jean-Claude Bartoll & Agnès Barrat
‘De laatste van de Schoenfelds 2: De liefde van Fanny’,
Glénat, 56 blz., €14,50.

**

18 April 2013, 09:04 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina