Strip Turnhout


Recensie

‘Flor de Luna 4: Rosalia (Pierre Boisserie & Éric Lambert)

Met het derde deel uit de reeks werd de eerste cyclus mooi afgerond, maar aangezien de reeks toch op een zekere populariteit kon bogen, liet het zich raden dat een tweede reeks natuurlijk niet zou uitblijven. Hoewel Éric Stalner geen deel meer uitmaakt van het auteursteam, leidde dit niet tot een echte stijlbreuk. We maken een serieuze tijdsprong, er duiken een aantal nieuwe personages op, maar de tabak blijft centraal staan in deze vertelling rond een aanhoudende familievete die van generatie op generatie overgeërfd wordt en ervoor zorgt dat er bij heel wat mensen bloed aan de handen kleeft. De sigarengeur denken we er graag bij. (MS)

Pierre Boisserie & Éric Lambert

‘Flor de Luna 4: Rosalia’, Glénat, 48 blz., €14,50.

***

30 April 2013, 10:40 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina