Strip Turnhout


Recensie

Dik Van Dieren en zo 1: de eerste 11 zaken (Gerard Leever)

Strip2000 is een jonge uitgeverij uit Eindhoven, die zich toelegt op humoristische Nederlandstalige strips. Ze kwam in het nieuws toen ze ‘Jump’, de familiestrip van Charel Cambré, overnam van Standaard Uitgeverij. Daarnaast verschijnen er erg veel humorstrips van Vlaamse en vooral Nederlandse makelij.

Zoals de titel al aangeeft, bestaat het eerste album van ‘Dik Van Dieren’ (dat eerder al eens bij uitgeverij Silvester verscheen) uit elf kortverhalen. Samen met de sprekende proefdieren die hij bevrijdt uit het labo van de gemene dr. Klömp, begint Dik een ‘oplossingsburo’. Gerard Leever maakte deze verhalen indertijd voor het Suske en Wiske Weekblad. Hij heeft een tekenstijl die duidelijk geïnspireerd werd door de vroegere Robbedoes-school, de scenario’s waren wel nog niet altijd even overtuigend.(WA)

Gerard Leever

‘Dik Van Dieren en zo 1: De eerste 11 zaken’, Strip2000, 47 blz., €8,95.

**

18 April 2013, 10:48 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina