Strip Turnhout


Recensie

Peer de plintkabouter 4: Een toffe peer! (Marq van Broekhoven)


Strip2000 is een jonge uitgeverij uit Eindhoven, die zich toelegt op humoristische Nederlandstalige strips. Ze kwam in het nieuws toen ze ‘Jump’, de familiestrip van Charel Cambré, overnam van Standaard Uitgeverij. Daarnaast verschijnen er erg veel humorstrips van Vlaamse en vooral Nederlandse makelij.

De vorige drie albums van ‘Peer de plintkabouter’ verschenen bij Silvester maar ‘Een toffe peer!’ is uitgegeven door Strip 2000. Helaas voor auteur Marq van Broekhoven is het concept van de cynische stripkabouters al beter uitgewerkt aan beide zijden van de landsgrens, door Kim Duchateau en Mark Retera. Echt iets nieuws toevoegen doet hij dan ook niet. Bovendien is een grap herhalen één keer leuk, maar bij de derde keer draaien wij toch eerder de bladzijde snel om. (WA)

Marq van Broekhoven

‘Peer de plintkabouter 4: Een toffe peer!’, Strip2000, 47 blz., €8,95.

*

18 April 2013, 10:58 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina