Strip Turnhout


Recensie

Plankgas:Ring (Ilias & Youssef Daoudi)


Bij een rondvraag van kwam aan het licht dat de gemiddelde ‘Michel Vaillant’-lezer niet bijster geïnteresseerd was in het stripmedium, maar de albums eerder zag als een verlengstuk van zijn Auto- en andere gidsen. Misschien dat hij voortaan toch niet alleen het werk van de Gratons meepakt, maar ook deze ‘Ring’ eens doorbladert. Glénat is nl. begonnen met de collectie ‘Plein Gaz’, waarin verhalen rond de autosport centraal staan en Daedalus was er als de Vettels bij om die uit te brengen onder de naam ‘Plankgas’. Voorlopig verschenen er al vier delen.

In deze ‘Ring’ volgen we de belevenissen van een bijna uitgerangeerde piloot uit de Formule 2 die lijdzaam moet toezien hoe een jong broekje zijn plaats gaat innemen. In tegenstelling tot de Vaillantreeks dient het autowereldje hier als kapstok en is de karaktertekening gelukkig niet van het zwart-witte genre.

Na de ‘Zwarte Trilogie’ hadden we niet veel meer gehoord van Daoudi. Met dit album komt hij eindelijk na een te lange pitstop met gierende banden het circuit weer opgereden. (MS)

Ilias &  Youssef Daoudi

‘Ring’(Collectie Plankgas 1), Daedalus, 56 blz., €7,95.

***

30 April 2013, 09:15 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina