Strip Turnhout


Recensie

Troje: het zeevolk (Nicolas Jarry & Erion Campanella Ardisha)

‘De Ilias’ van Homeros heeft al vaak tot muze gediend van kunstenaars allerhande. De verfilming uit 2004 met een overacterende Brad Pitt bewijst dat dit niet altijd een goede zaak is. Gelukkig voorziet  Jarry (‘Blackwood’, ‘De roos en het kruis’, ‘De lemen troon’) alle protagonisten van een serieuze dosis epo en schildert hij de Mooie Helena af als een opportunistische snol, zodat deze klassieke vertelling toch een flashy fantasytintje krijgt. In dit eerste deel is het vooral de held Achilles die voorgesteld wordt. Nieuwkomer Campanella Ardisha is nog wat op zoek naar een eigen smoel en zijn tekenwerk oogt bij wijlen wat flauw. De knappe covertekening  (toch dé teaser voor een dergelijk historisch epos) is dan ook niet toevallig van John MacCambridge, die we nog kennen van ‘De Legenden van de Ronde Tafel’. Rest nog de vraag: waar blijft dat paard nu? (MS)


Nicolas Jarry & Erion Campanella Ardisha

‘Troje 1: Het zeevolk’, Daedalus 48 blz., €16,95.

***

18 April 2013, 10:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina