Strip Turnhout


Recensie

Troje: het zeevolk (Nicolas Jarry & Erion Campanella Ardisha)

‘De Ilias’ van Homeros heeft al vaak tot muze gediend van kunstenaars allerhande. De verfilming uit 2004 met een overacterende Brad Pitt bewijst dat dit niet altijd een goede zaak is. Gelukkig voorziet  Jarry (‘Blackwood’, ‘De roos en het kruis’, ‘De lemen troon’) alle protagonisten van een serieuze dosis epo en schildert hij de Mooie Helena af als een opportunistische snol, zodat deze klassieke vertelling toch een flashy fantasytintje krijgt. In dit eerste deel is het vooral de held Achilles die voorgesteld wordt. Nieuwkomer Campanella Ardisha is nog wat op zoek naar een eigen smoel en zijn tekenwerk oogt bij wijlen wat flauw. De knappe covertekening  (toch dé teaser voor een dergelijk historisch epos) is dan ook niet toevallig van John MacCambridge, die we nog kennen van ‘De Legenden van de Ronde Tafel’. Rest nog de vraag: waar blijft dat paard nu? (MS)


Nicolas Jarry & Erion Campanella Ardisha

‘Troje 1: Het zeevolk’, Daedalus 48 blz., €16,95.

***

18 April 2013, 10:10 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina