Strip Turnhout


Recensie

J.K.J. BLOKS 23: Post mortem (Dodier)


Babs, de levensgezellin van de wat klungelige privé-detective Jerome K. Jerome Bloks, treft een bezoeker aan die haar aan de voordeur zit op te wachten: haar eigen vader, die ze al sinds haar kinderjaren overleden waande. Het zet haar leven en dat van haar vriend enigszins overhoop. Bovendien werkt Bloks aan een chantagezaak die zich rond het kerkje van de buurt afspeelt. Babs en Jerome hebben meer dan genoeg om handen, en met name de laatste stuntelt zich met wat Brits flegma overal doorheen.

‘Jerome K. Jerome Bloks’ is al jaren een reeks die enigszins in de luwte een heel eigen plaats en een vast publiek heeft veroverd. Het gaat dan ook telkens om goed vertelde avonturen met veel humor en vooral ontwapenende en geloofwaardige karakters. Senioren, mensen in de marge en zelfs losers blijken in de wereld van Dodier vaak warme en interessante mensen. Al 23 albums lang een erg innemende strip. (ZS)

Dodier

‘J.K.J. BLOKS 23: Post mortem’, Dupuis, 48 blz., €6,95.

***4 June 2013, 16:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina