Strip Turnhout


Recensie

J.K.J. BLOKS 23: Post mortem (Dodier)


Babs, de levensgezellin van de wat klungelige privé-detective Jerome K. Jerome Bloks, treft een bezoeker aan die haar aan de voordeur zit op te wachten: haar eigen vader, die ze al sinds haar kinderjaren overleden waande. Het zet haar leven en dat van haar vriend enigszins overhoop. Bovendien werkt Bloks aan een chantagezaak die zich rond het kerkje van de buurt afspeelt. Babs en Jerome hebben meer dan genoeg om handen, en met name de laatste stuntelt zich met wat Brits flegma overal doorheen.

‘Jerome K. Jerome Bloks’ is al jaren een reeks die enigszins in de luwte een heel eigen plaats en een vast publiek heeft veroverd. Het gaat dan ook telkens om goed vertelde avonturen met veel humor en vooral ontwapenende en geloofwaardige karakters. Senioren, mensen in de marge en zelfs losers blijken in de wereld van Dodier vaak warme en interessante mensen. Al 23 albums lang een erg innemende strip. (ZS)

Dodier

‘J.K.J. BLOKS 23: Post mortem’, Dupuis, 48 blz., €6,95.

***4 June 2013, 16:37 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina