Strip Turnhout


Recensie

De dagelijkse worsteling (Manu Larcenet)


Het leven is geen lolletje voor Marco, een neurotische fotograaf en het hoofdpersonage van ‘De dagelijkse worsteling’ van Manu Larcenet. De reeks, een van de beste strips van het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw, verscheen indertijd in vier losse delen, die nu gebundeld zijn tot één handzaam volume. Marco worstelt met het leven; hij vindt het geen lolletje. Hij heeft het moeilijk met de dood van zijn vader, hij vindt zijn draai niet in zijn relatie en zijn vaderschap, niks gaat vanzelf. Toch probeert hij zo goed en zo kwaad als het gaat een evenwicht te vinden.

Dat mag niet meteen als een synopsis voor een spannende strip klinken, toch is ‘De dagelijkse worsteling’ dat wel. Larcenet, die de stiel leerde bij het humoristische stripblad Fluide Glacial en ondertussen net het derde deel van zijn nieuwe, al even verbluffende reeks ‘Blast’ afwerkte, slaagt erin om over een man die twijfelt aan de fundamenten van zijn bestaan een beklijvende en ontroerende strip te maken. Een moderne klassieker. (TH)

Manu Larcenet

‘De dagelijkse worsteling’ (integrale), De Bezige Bij/Oog&Blik, 240 blz., €24,90.

*****


18 June 2013, 11:56 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina