Strip Turnhout


Recensie

alles komt los (Kim Duchateau)


‘Sesamstraat’, ‘Peanuts’, ‘Kuifje’, de schilderijen van Magritte, ‘Jommeke’, ‘de Smurfen’, ‘Star Wars’, ‘E.T.’… Pas nu een selectie van zijn cartoons, voor het eerst in zeven jaar, nog eens tot een boekje gebundeld wordt, valt op hoe dikwijls cartoonist Kim Duchateau gebruik maakt van iconische figuren en beelden uit de populaire cultuur. Zelfs de kleinste aanleiding volstaat om hen te linken aan de actualiteit. De meeste van de hier verzamelde cartoons werden gemaakt naar aanleiding van het nieuws van de dag, voor kranten en tijdschriften. Maar het nieuws van elke dag is voor Kim in de eerste plaats een aanleiding om zijn ongebreidelde fantasie de vrije loop te laten. Surrealistisch, absurd, ontspoord, tegendraads, soms pervers – maar altijd grappig, en vaak zondermeer hilarisch. (MG)


Kim (Duchateau)

‘Alles komt los’, Oogachtend, geen paginering, 80 blz., €19.

***

4 June 2013, 16:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina