Strip Turnhout


Recensie

alles komt los (Kim Duchateau)


‘Sesamstraat’, ‘Peanuts’, ‘Kuifje’, de schilderijen van Magritte, ‘Jommeke’, ‘de Smurfen’, ‘Star Wars’, ‘E.T.’… Pas nu een selectie van zijn cartoons, voor het eerst in zeven jaar, nog eens tot een boekje gebundeld wordt, valt op hoe dikwijls cartoonist Kim Duchateau gebruik maakt van iconische figuren en beelden uit de populaire cultuur. Zelfs de kleinste aanleiding volstaat om hen te linken aan de actualiteit. De meeste van de hier verzamelde cartoons werden gemaakt naar aanleiding van het nieuws van de dag, voor kranten en tijdschriften. Maar het nieuws van elke dag is voor Kim in de eerste plaats een aanleiding om zijn ongebreidelde fantasie de vrije loop te laten. Surrealistisch, absurd, ontspoord, tegendraads, soms pervers – maar altijd grappig, en vaak zondermeer hilarisch. (MG)


Kim (Duchateau)

‘Alles komt los’, Oogachtend, geen paginering, 80 blz., €19.

***

4 June 2013, 16:50 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina