Strip Turnhout


Recensie

Chimère(s): de purperen parel (Christophe Pelinq, Melanijn & Vincent)

Christophe Pelinq is de echte naam van Christophe Arleston , een man die vooral bekend is van ‘Lanfeust van Troy’ en –tig nevenreeksen. Voor vele mensen is dit al een reden om te stoppen met lezen, maar we kunnen jullie melden dat hij hier uit een totaal ander vaatje tapt. Centraal staan de belevenissen van de jonge schoonheid Chimère die gedwongen is om zich te prostitueren in het bordeel van madame Gisèle. Al gauw blijkt dat het meisje zonder al te veel problemen haar mannetje weet te staan. Tussendoor krijgen we ook nog een niet al te fraai beeld geschetst van het Suezkanaalavontuur van de Franse ingenieur De Lesseps. Tekenaar Vincent was de ideale keuze om dit scenario in mooie plaatjes om te zetten. In zijn ‘Albatros’ kregen we namelijk al een gelijkaardig verhaal voorgeschoteld. Een ‘chimère’ is een hybride monster met een leeuwenkop, een geitenlijf en een slangenstaart. Dat klinkt in ieder geval alsof Pelinq nog wel wat in petto heeft voor de vier volgende delen. (MS)

Christophe Pelinq, Melanÿn & Vincent
‘Chimère(s): de purperen parel’, Daedalus, 48 blz., €16,95.
***

9 July 2013, 15:34 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina