Strip Turnhout


Recensie

Thermae Romae (Mari Yamazaki)


Lucius Modestus is een werkloze architect in het Rome van 128 na Christus. Hij raakte zijn werk kwijt omdat zijn ideeën niet aanslaan bij het publiek. Tijdens een bezoek aan een badhuis komt zijn voet klem te zitten en gaat hij kopje onder. Lucius komt weer bij bewustzijn in een andere tijd en op een andere plaats: het hedendaagse Japan. Hij doet er lumineuze ideeën op die hij in zijn eigen tijd kan toepassen. Een stramien dat zich telkens weer herhaalt.

‘Thermae Romae’ is een manga voor volwassenen die vanwege het unieke thema en de uitwerking ervan ook bij ons kan aanslaan. De strip staat niet ver af van de  Frans-Belgische strips over het oude Rome. (KS)

MARI YAMAZAKI

‘Thermae Romae’ (vier delen verschenen), Casterman, 186 blz., €7,50.

(Franstalig)

****


13 September 2013, 16:00 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina