Sint-Michiels prijs voor Legendre en Cambré

Je bent hier:  Home » Nieuws » Sint-Michiels prijs voor Legendre en Cambré

Marc Legendre en Charel Cambré hebben de prestigieuze prix Saint-Michel of  Sint-Michiels prijs voor het beste album van een Nederlandstalige auteur gewonnen. De uitreiking vond plaats in de Bozar in Brussel naar aanleiding van het jaarlijkse Stripfestival van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Scenarist Legendre en tekenaar Cambré kregen de prijs voor hun album Amoras, het eerste verhaal uit een spin-off reeks van Suske en Wiske. Na lof van de recensenten en het publiek prees nu ook de jury van de Sint-Michiels prijzen de strip, die de op één na best verkopende was van de eerste helft van 2013.

De Sint-Michiels prijzen zijn de oudste striponderscheidingen in Europa. Brusselaar Philippe Geluck ontving de grote prijs Sint-Michiels voor zijn gehele oeuvre. Cambré won de prijs voor het beste Nederlandstalige album al eens eerder, in 2008 voor zijn toen pas opgestarte reeks Jump.

Cambré nam de prijs alleen in ontvangst omdat Legendre niet aanwezig was op de uitreiking. Uiteraard zal de winnaar van de Bronzen Adhemar wel present tekenen voor het Stripgidsfestival, van 13 tot en met 15 december in de Warande in Turnhout.