Plastieken Plunk 2013 uitgereikt

Je bent hier:  Home » Nieuws » Plastieken Plunk 2013 uitgereikt

De Plastieken Plunk 2013 is gewonnen door Leslie Saurus, pseudoniem van Leslie Van Osselaer, met het verhaal ‘Dolfijnensoep’. De publieksprijs ging naar de Nederlander Jeroen Funke, voor het verhaal ‘Poepy Love’.

De Plastiek Plunk is een jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige of woordloze korte stripverhaal, in het leven geroepen door Pulp Deluxe en Plots Magazine. De mascotte is de stripfiguur van Luc Cromheecke en Letzer. Cromheecke ontwierp en kneedde de Plastieken Plunk die Leslie Saurus mee naar huis mocht nemen. Zij kreeg ook een prijzengeld van 250 euro.

De publieksprijs, waarvoor gestemd kon worden via de website, ging naar Jeroen Funke en leverde 50 euro op. “Leuk, want zo waren mijn reiskosten om in Gent te geraken terugbetaald en kon ik aanwezig zijn op de uitreiking”, vertelde hij ons lachend. “Ik heb best wel flink campagne gevoerd, vooral via Facebook.” En wat vond hij van ‘Dolfijnensoep’? “Een terechte winnaar hoor, het is een gave strip. Van een jonge striptekenares ook, ik ben benieuwd wat we nog van haar te zien gaan krijgen.”

‘Dolfijnensoep’ van Laurie Saurus werd gekozen door een professionele jury, die dit jaar gevormd werd door voorzitter Geert De Weyer, stripjournalist bij De Morgen, tekenares Liesbeth De Stercke en Nicolas Marichal, grafisch ontwerper en lesgever aan het KASK. De afgelopen jaren wonnen Pinda, Brecht Evens, Erwin Kho en Frederik Van den Stock de Plastieken Plunk.


De winnende kortverhalen kunt u hier herlezen.