Strip Turnhout


“’s Morgens Rode Ridder, ’s middags Suske”

Zondagvoormiddag stond de laatste activiteit op het Stripgids Festival in de agenda van Marc Legendre. Samen met Monika van Paemel was hij te gast in Overlezen bij Johnny Geerinckx, Jos Geysels en Karl van den Broeck.

Marc praatte uitgebreid over onder andere het ‘verschil’ tussen literatuur, strips en graphic novels en zijn manier van werken, waarbij hij het liefst op één dag werkt aan verschillende projecten. “’s Morgens ben ik de Rode Ridder, ’s middags Suske”, aldus de laureaat van de Bronzen Adhemar.

Marc had ook een tip meegebracht voor het aanwezige publiek: ‘Blast’ van Manu Larcenet, een strip waar hij ook al naar verwezen had tijdens zijn Q&A op zaterdag, eveneens in de Tuinzaal. Op de vraag of hij voor een samenwerking met de Franse auteur zijn Bronzen Adhemar wou ruilen, antwoordde Legendre knipogend “Uiteraard, dat is maar een kleintje”.

Tenslotte kreeg de stripauteur van Karl van den Broeck een boek cadeau: ‘Merho: zwart op wit’, het lijvige interviewboek van Toon Horsten, hoofdredacteur van Stripgids. Legendre bleek bet boek al cadeau gekregen te hebben maar zijn broer, een groot fan van ‘De Kiekeboes’, had het onmiddellijk geleend. Nu kon Marc Legendre toch nog genieten van het boek op de terugreis naar zijn woonplaats op El Hierro.

17 December 2013, 09:00 Wouter


Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Veilinghuis Bernaerts veilt opnieuw tekeningen van POM

7 October 2019, 10:19 Tom

29e editie Wilrijkse Stripdagen

5 October 2019, 09:51 Roel

Die Keure brengt Engelse vertaling van Koude Oorlog-strip

30 September 2019, 19:55 Jasper

Alexander De Grote op veroveringstocht in Turnhout

26 September 2019, 11:46 Jasper
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina