Strip Turnhout


“’s Morgens Rode Ridder, ’s middags Suske”

Zondagvoormiddag stond de laatste activiteit op het Stripgids Festival in de agenda van Marc Legendre. Samen met Monika van Paemel was hij te gast in Overlezen bij Johnny Geerinckx, Jos Geysels en Karl van den Broeck.

Marc praatte uitgebreid over onder andere het ‘verschil’ tussen literatuur, strips en graphic novels en zijn manier van werken, waarbij hij het liefst op één dag werkt aan verschillende projecten. “’s Morgens ben ik de Rode Ridder, ’s middags Suske”, aldus de laureaat van de Bronzen Adhemar.

Marc had ook een tip meegebracht voor het aanwezige publiek: ‘Blast’ van Manu Larcenet, een strip waar hij ook al naar verwezen had tijdens zijn Q&A op zaterdag, eveneens in de Tuinzaal. Op de vraag of hij voor een samenwerking met de Franse auteur zijn Bronzen Adhemar wou ruilen, antwoordde Legendre knipogend “Uiteraard, dat is maar een kleintje”.

Tenslotte kreeg de stripauteur van Karl van den Broeck een boek cadeau: ‘Merho: zwart op wit’, het lijvige interviewboek van Toon Horsten, hoofdredacteur van Stripgids. Legendre bleek bet boek al cadeau gekregen te hebben maar zijn broer, een groot fan van ‘De Kiekeboes’, had het onmiddellijk geleend. Nu kon Marc Legendre toch nog genieten van het boek op de terugreis naar zijn woonplaats op El Hierro.

17 December 2013, 09:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina