Winnaar Stripschapprijs Fred de Heij op stripbeurs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Winnaar Stripschapprijs Fred de Heij op stripbeurs

We hadden al onder andere de winnaars van 1978 (Martin Lodewijk), 1989 (Theo van den Boogaard), 1999 (Peter de Wit) en 2012 (Eric Heuvel) op het programma staan en daar voegen we nu ook Fred de Heij, winnaar van de Stripschapprijs 2014, aan toe. De Stripschapprijs is de enige jaarlijkse Nederlandse oeuvreprijs voor stripauteurs. Hij wordt uitgereikt door Het Stripschap, een vereniging van stripliefhebbers.

Naast zijn stripwerkzaamheden is Fred de Heij schilder en (satirisch) illustrator. Hij staat bekend om zijn realistisch werk, en dan met name de actieserie Haas die momenteel loopt in Eppo, zijn erotische strips met knipoog en zijn satirisch pulpblad Pulpman, waarvan hij een groot deel van de vijftien nummers zelf vulde. De commissie van de Stripschapprijs noemde de Heij “een stripmaker pur sang” en “een unieke tekenaar met een eigen stem, die desondanks goed in staat is om op scenario van een ander te werken”.


Fred de Heij signeert op zaterdag 14 december op de stripbeurs aan de stand van uitgeverij Xtra. Meer informatie over de tekenaar vindt u op zijn website.