Strip Turnhout


Winnaars Brussels in Shorts bekend

Tijdens het Stripgids Festival zijn de winnaars van de tweede editie van Brussels in Shorts bekendgemaakt. Hun kortverhalen zullen door uitgeverij Oogachtend gepubliceerd worden in een boek, dat verwacht wordt in het najaar van 2014.

Een zeskoppige jury, onder leiding van stripauteur Judith Vanistendael, koos uit de 62 inzendingen tien winnaars. Onder hen bevinden zich Engelse, Servische, Zwitserse en Deense auteurs maar ook zes Belgen, waarvan Kim Duchateau, Stedho en Delphine Frantzen allicht de bekendste namen zijn.

“Ik heb meegedaan omdat ik het een leuk concept vond, ik ken Brussel goed”, vertelde Delphine aan Ilke Froyen van Passa Porta, dat de wedstrijd organiseert. “Mijn verhaal gaat over het weerzien van twee senioren, een vrouw die in een rusthuis verblijft en een man die in een hotel woont.

Stedho zit voor de tweede keer bij de tien laureaten. “Ik was nog niet uitgekeken op Brussel. Vorige keer heb ik gewerkt rond de leuke en donkere kant van de Graanmarkt. Ditmaal ga ik Alice uit Wonderland plukken en haar in Brussel droppen.”

16 December 2013, 13:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina