Strip Turnhout


Winnaars Brussels in Shorts bekend

Tijdens het Stripgids Festival zijn de winnaars van de tweede editie van Brussels in Shorts bekendgemaakt. Hun kortverhalen zullen door uitgeverij Oogachtend gepubliceerd worden in een boek, dat verwacht wordt in het najaar van 2014.

Een zeskoppige jury, onder leiding van stripauteur Judith Vanistendael, koos uit de 62 inzendingen tien winnaars. Onder hen bevinden zich Engelse, Servische, Zwitserse en Deense auteurs maar ook zes Belgen, waarvan Kim Duchateau, Stedho en Delphine Frantzen allicht de bekendste namen zijn.

“Ik heb meegedaan omdat ik het een leuk concept vond, ik ken Brussel goed”, vertelde Delphine aan Ilke Froyen van Passa Porta, dat de wedstrijd organiseert. “Mijn verhaal gaat over het weerzien van twee senioren, een vrouw die in een rusthuis verblijft en een man die in een hotel woont.

Stedho zit voor de tweede keer bij de tien laureaten. “Ik was nog niet uitgekeken op Brussel. Vorige keer heb ik gewerkt rond de leuke en donkere kant van de Graanmarkt. Ditmaal ga ik Alice uit Wonderland plukken en haar in Brussel droppen.”

16 December 2013, 13:00 Wouter


Grafixx EXTD. #3

9 October 2019, 21:57 Roel

Veilinghuis Bernaerts veilt opnieuw tekeningen van POM

7 October 2019, 10:19 Tom

29e editie Wilrijkse Stripdagen

5 October 2019, 09:51 Roel

Die Keure brengt Engelse vertaling van Koude Oorlog-strip

30 September 2019, 19:55 Jasper

Alexander De Grote op veroveringstocht in Turnhout

26 September 2019, 11:46 Jasper
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina