Strip Turnhout


Workshops lagere scholen volgeboekt

De expo’s rond Marc Legendre en Lucky Luke blijven nog tot en met zondag 19 januari 2014 in de Warande. Leerlingen uit de lagere school kunnen elke week een rondleiding en workshop, gegeven door stripauteur Conz, volgen rond de tentoonstelling van Lucky Luke. Die zijn ondertussen helemaal volgeboekt.

Vijfhonderd leerlingen zullen in december en januari de tentoonstelling bezoeken, waarbij ze door Conz gewezen zullen worden op interessante voorbeelden die het talent van Morris illustreren. Daarna schrijven ze onder begeleiding van de tekenaar zelf een verhaal om het vervolgens in stripvorm te gieten.

“De organisatie van Stripgids wist dat ik een grote fan ben van Morris en zo zijn ze bij mij uit gekomen”, vertelde Conz aan Uit in Turnhout, een uitgave van Toerisme Turnhout. Maar gaan ze wel iets hebben aan die workshops? “Uiteraard, strips tekenen is leuk! (lacht) De kinderen leren ook hoe ze een verhaal kunnen schrijven aan de hand van tekeningen. De kracht van beeldtaal staat centraal in mij workshops. Hoe brengt je iets in beeld? Moet je tekst gebruiken, en kadertjes? Dat zijn maar een paar vragen waar ik een antwoord op probeer te geven.”

16 December 2013, 09:00 Wouter
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina