Strip Turnhout


Recensie

Btooom (Junya Inoue)

Ryota is een kei in het computerspel Btooom. In het echte leven is hij echter een 22-jarige werkloze loser die nog bij zijn ouders inwoont. Op een dag wordt Ryota echter wakker in een nachtmerrie. Hij hangt met een parachute aan een boom en heeft een hevig bloedende hoofdwonde. Als hij zich bevrijdt uit zijn benarde situatie blijkt hij zich op een onbewoond, subtropisch eiland te bevinden waar hij een pion is in een soort real life Btooom spel. Twintig à dertig mensen werden ontvoerd door mannen in zwarte kledij en werden gedropt op dit eiland. Enkel in het bezit van enkele bommen, net zoals in Btooom. Elke speler heeft een ander type bom en het is de bedoeling medespelers af te maken en hun ‘radar’ te ontvreemden. Als je genoeg radars hebt verzameld, kan je het eiland verlaten.

Ryota heeft het moeilijk met het doden, maar is er een andere manier? Op welke manier kunnen kameraadschappenen bondgenootschappen gesmeed worden? En hoe snel steekt een bondgenoot een mes in je rug? De enige zekerheid in Btooom is dat niets zeker is.

‘Btooom’ is een kruising tussen ‘Battle Royale’, ‘Lost’ en ‘The Hunger Games’. Een groep mensen die gedropt worden op een eiland en elkaar moeten afslachten om het eiland te kunnen verlaten. Een gigantische hit in Japan. (KS)

JUNYA INOUE
‘Btooom’ (zes delen verschenen), Glénat, 224 blz., €7,60.
(Franstalig)
***


24 March 2014, 15:35 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina