Strip Turnhout


Recensie

The Making of Agent 327: de vrouwen van… (Stef Habraken)

Het Geweten van Nederland wordt hij genoemd. Of ook: het Bataafse antwoord op James Bond. Agent 327 is een geheim agent die rood, wit en blauw (en ook oranje) hoog in het vaandel voert. De strip wordt als sinds zijn ontstaan in 1966 geschreven en getekend door Martin Lodewijk, en dit boek is het derde deel in de reeks ‘The Making of Agent 327’, waarin het ontstaan en de evolutie van de reeks uit de doeken wordt gedaan. Dit keer wordt de aandacht toegespitst op het vrouwelijk schoon dat de agent omringt. Nog iets dat de man gemeen heeft met James Bond, al gaat hij er wel anders mee om.

Het is voor Lodewijk aanleiding om in een interview met Stef Habraken te vertellen over zijn inspiratiebronnen, die vooral in de wereld van de film en de strip blijken te liggen. Van Diana Rigg tot Jeanne Moreau, ze passeren allemaal de revue. Het interview is interessant (onder meer over ’s mans carrière als chansonnier leren we wat), en leest erg prettig – ondanks overlappingen met de vorige twee delen. Het is uiteindelijk wel niet meer dan een flink uit de kluiten gewassen tijdschriftartikel, dat door uitbundig (en vaak mooi, dat moet gezegd) illustratiemateriaal is uitgerokken tot een boek. Een beetje meer had gemogen. (ZS)

Stef Habraken

‘The Making of Agent 327: de vrouwen van…’, Uitgeverij L, 48 blz., €19,95.

***

25 March 2014, 16:46 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina