Strip Turnhout


Recensie

Boeven op de kermis (Franquin & Jidéhem)

Integrales zijn vaak gewoon een hulpmiddel om klassieke titels uit het fonds van een uitgever onder de aandacht van een steeds meer op nieuwigheden gericht publiek te houden. Maar er zijn ook andere manieren om zoiets aan te pakken. De reeks uitgaves met achtergronddossier over oude ‘Robbedoes’-verhalen is er daar één van. In 2012 beet ‘Bravo Brothers’ de spits af, nu is het de beurt aan ‘Boeven op de kermis’. Niet het beste verhaal dat Franquin ooit maakte met Robbedoes in de hoofdrol, al is ook hier – net als bij ‘Bravo Brothers’ – de gastrol van Guust Flater erg leuk. Wel het eerste waaraan Jidéhem meewerkte, de man die beter auto’s kon tekenen dan wie ook van zijn collega’s.

De lezer krijgt hier niet alleen de opnieuw ingekleurde (en gerestaureerde) versie van het verhaal, en een facsimile van de originele platen, José-Louis Bocquet en Serge Honorez maakten ook een uitgebreid achtergronddossier, dat dieper ingaat op de totstandkoming van deze strip, die sinds 1960 als tweede verhaal deel uitmaakt van het ‘Robbedoes’-album ‘Het nest van de marsipulami’s’. (TH)

Franquin & Jidéhem

‘Boeven op de kermis’, Dupuis, 88 blz, €23,95.

****

25 March 2014, 16:54 Laure
Sluit

Stripgids is dood,
leve Stripgids!

Het nieuwe Stripgids is niet alleen dikker en groter, maar ook interessanter dan ooit tevoren. Vanaf 15 juni overal te verkrijgen, en aan een vriendelijke prijs.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina