Strip Turnhout


Recensie

Jerome K. Jerome Bloks: post mortem (Dodier)

‘Post Mortem’ is het drieëntwintigste avontuur van privédetective Jerome K. Jerome Bloks (en het achttiende dat Alain Dodier als tekenaar én scenarist voor zijn rekening neemt). Privédetective, inderdaad, maar denk vooral niet aan creaturen als Philip Marlowe of Sam Spade. Jerome is meer het type van de snuggere snotaap, die met enige naïviteit en een solex de raadsels en de misdaad te lijf gaat.

In ‘Post Mortem’ lopen twee interessante verhaallijnen door elkaar. De al jaren dood gewaande vader van Jeromes vriendin Babs staat plots onaangekondigd op de stoep. De man is een klaploper van de ergste soort: hij heeft destijds ma en pasgeboren dochter met een niet te overziene schuldenberg laten zitten en vervolgens nooit nog iets van zich laten horen. En de plaatselijke pastoor krijgt plots te maken met een afpersingszaak. Spanning(en) te over dus, en Dodier doseert die goed door geregeld ‘sprongetjes’ te maken in het verhaal.

Voeg daarbij dat de nevenfiguren best overtuigend zijn, dat het geheel keurig getekend en gekleurd is en goed vertaald, en je hebt een prettig uurtje lezen gehad. (IV)

Dodier

‘Post Mortem’, Dupuis, 54 blz., €6,95.

***

24 March 2014, 16:30 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina