Strip Turnhout


Recensie

De lokroep van de roots 1: Harlem (Joël Callède & Gaël Séjourné)

We zijn grote fan van ‘Boardwalk Empire’, een serie over de woelige jaren ’30, toen men nog niet moest kijken op een moordje meer of minder en de maffia besliste wie waar wanneer een (bij)rolletje mocht spelen. Deze ‘Lokroep van de roots’ ademt dezelfde sfeer uit. We worden ondergedompeld in het Harlem van het begin van de 20ste eeuw en maken kennis met de mooie Anna, een halfbloed die nooit geweten heeft wie haar (blanke) vader was. Tot op een dag een aantal puzzelstukjes toch in elkaar lijken te schuiven.

Met ‘Damocles’ en ‘In de nacht’ bewees Callède al dat hij een spannend verhaal op poten kan zetten. Met dit album zet hij zijn vroeger werk echter serieus in de schaduw. Dit is voor een groot stuk ook de verdienste van tekenaar Séjourné (‘Uur U’, ‘Tatanka’) die de sfeer perfect weet te vatten. Zijn Anna lijkt bovendien wat op de dames van Gibrat. En daar kijken wij heel graag naar. (MS)


Joël Callède & Gaël Séjourné
‘De lokroep van de roots 1: Harlem’, Daedalus, 56 blz., €16,95.
****

24 March 2014, 15:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 6!

Met artikels over 20 jaar uitgeverij Bries, de (schrikwekkende) ontlezing bij pubers, de kijk van Zidrou op de jongste lichting aan St-Lukas Brussel afgestudeerde stripmakers, het beeld van ouderen in de strip, een kijk op 60 jaar avonturen van de Rode Ridder, de comeback van de ‘X-Men’, strips op Instagram, de jarige ‘Billie & Bollie’, een stevig dossier over de Italiaanse strip, een interview met Ulli Lust én een daverend katern van en met Serge Baeken. Er is ook nieuw werk van Steven Dupré, Céline Hudréaux, Gwen Stok, Sam Peeters en het debuut van Dieter De Schutter. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf eind oktober overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina