Strip Turnhout


Recensie

De lokroep van de roots 1: Harlem (Joël Callède & Gaël Séjourné)

We zijn grote fan van ‘Boardwalk Empire’, een serie over de woelige jaren ’30, toen men nog niet moest kijken op een moordje meer of minder en de maffia besliste wie waar wanneer een (bij)rolletje mocht spelen. Deze ‘Lokroep van de roots’ ademt dezelfde sfeer uit. We worden ondergedompeld in het Harlem van het begin van de 20ste eeuw en maken kennis met de mooie Anna, een halfbloed die nooit geweten heeft wie haar (blanke) vader was. Tot op een dag een aantal puzzelstukjes toch in elkaar lijken te schuiven.

Met ‘Damocles’ en ‘In de nacht’ bewees Callède al dat hij een spannend verhaal op poten kan zetten. Met dit album zet hij zijn vroeger werk echter serieus in de schaduw. Dit is voor een groot stuk ook de verdienste van tekenaar Séjourné (‘Uur U’, ‘Tatanka’) die de sfeer perfect weet te vatten. Zijn Anna lijkt bovendien wat op de dames van Gibrat. En daar kijken wij heel graag naar. (MS)


Joël Callède & Gaël Séjourné
‘De lokroep van de roots 1: Harlem’, Daedalus, 56 blz., €16,95.
****

24 March 2014, 15:52 admin
Sluit

Stripgids Nummer 5!

Met een dik katern over leven en werk van Charel Cambré, strips uit Tsjechië, welzijn en de dekolonisatie van de strip. En nog véél meer.

180 pagina’s leesplezier, vanaf midden juni overal te verkrijgen.

Wil je het helemaal makkelijk maken? Neem dan een abonnement. Dan valt jouw exemplaar netjes in de bus en mis je geen enkel nummer.

Met een abonnement krijg je bovendien fijne verrassingen. Je leest het goed, verrassingen – meervoud.


Ontdek hier ons onweerstaanbare aanbod Naar de startpagina